Ajateenistusse distsipliini otsima

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Pärn
Erika Pärn Foto: Erakogu

Erika Pärn (pildil) alustab juba vähem kui kahe nädala pärast ajateenistust Võru Kuperjanovi jalaväepataljonis ja on teenistuskoha üle ilmselgelt uhke. 24-aastane Pärn näeb selles võimalust õppida midagi uut ja tuua oma ellu enam distsipliini.

«Eks poistele annabki see ju muu hulgas võimaluse aeg maha võtta ja oma võimeid teistsuguses keskkonnas proovile panna,» räägib Pärn.

«Ma ei teadnud pärast keskkooli üldse, mida ma tahaksin teha ja õnnetuseks sain ülikooli akadeemilisel testil täpselt nii palju punkte, et igale poole sisse saada,» meenutab ta. Keskkoolis reaalsuunal õppinud Pärn õppis mõnda aega juurat ja seejärel moedisaini, ent läks peagi hoopis tööle. Otsus ajateenistusse minna mõjus püsimatu Pärna sõpradele väga üllatavalt.

«Leidsin, et ehk puudub mul lihtsalt distsipliin,» nendib Pärn, kes kõige püsivamalt on tegelenud hoopis bridžiga. Praegu käib ta mõttespordi asemel jooksmas ja teeb kätekõverdusi.

Seda, et militaarmaailm kähku liiga üksluiseks muutub, Pärn ei karda. «Vahepeal saab siiski ju ka tsiviilelu näha,» sõnab ta.

Ajateenistuses loodab Pärn aga lisaks distsipliinile õppida ennast paremini kehtestama ja käskude-keeldude keskel olulisemat nägema. Meestekeskses keskkonnas tegutsemist ta ei karda – poistega on ta mänginud väiksest peale ja ka bridžimängus kohtab neid naistest sagedamini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles