Mait Palts: Suurem töö tuleb teha teadlikkusega

Mait Palts
, Eesti Kaubandus-tööstuskoja peadirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Foto: Toomas Tatar

Et eesmärk ei ole olnud otsida konkreetseid ettevõtteid või kutsuda neid üles leppega formaalselt liituma, siis konkreetseid arve ma kahjuks anda ei oska. Küll on aga ettevõtjatega suheldes suhtutud algatusse valdavalt väga positiivselt.

Praegu ei ole ju toimunud veel ka ühtegi õppekogunemist, kuid usun, et «Siili» toimumise ajal on ettevõtjate ja tööandjate suhtumine kindlasti positiivsem kui varem.

Samas on töötasu säilitamine võimalusel reservväelasele vaid üks osa kogu n-ö paketist. Suurem töö on ilmselt teha ikkagi üldise teadlikkuse suurendamisega, et nii ettevõtjad kui ka inimesed laiemalt mõistaksid reservväelaste olulisust ja nende panust riigikaitsesse. Selle saavutamine peab olema järjekindel eesmärk ja selleks on võimalik kindlasti teha praegusega võrreldes oluliselt läbimõeldumalt ka erinevaid tegevusi.

Meie saame aidata eelkõige panustada sellesse, kuidas tööandjate teadlikkust kasvatada. Siin on mõistlik alati vaadata ka seda, mida välisriigid on teinud, et reservväelaste staatus ühiskonnas oleks kõrgem kui meil. Kindlasti võtab selliste hoiakute kujundamine aega, kuid on siiski väga oluline.

Tööandjate seisukohast oleks oluline panustada rohkem ka sellesse, et teavitada tööandjaid õppekogunemiste sisust ja selle kasulikkusest töötajatele.

Meie seisukohast oli leppe allkirjastamine igati loomulik, sest suurima ettevõtlusorganisatsioonina näeme vajadust niivõrd olulise teemaga tegeleda ja saame omalt poolt aidata viia läbi ka tegevusi, mis ettevõtjate teadlikkust laiemalt aitaksid tõsta. Samuti saame olla partneriks ministeeriumile ja kaitseväe peastaabile, et riigile olulisi teemasid koos tõstatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles